Menu

Koffiehuis Turnhout

April 16, 2016 - Recreation / Food
Koffiehuis Turnhout

 

Koffiehuis in Turnhout

Espressobar Casa N°7 wordt vaak gevonden op ‘koffiehuis turnhout‘. Na een succesvolle start als Koffie&Zo, veelal geschreven als KoffieEnZo, is de zaak toegevoegd Casa N°7 op de Nieuwe Kaai 7. We zouden een boek kunnen uitgeven over de verhalen aan de toog, of de enthousiaste reacties van onze gasten. Er is zelfs een blog over geschreven over de zoektocht naar een menselijke plek in Turnhout en het ontdekken van de schat. Het is natuurlijk ook niet logisch om een aantrekkelijke plaats te vinden, weg van het centrum en achterin een winkel. Terwijl het juist past bij het thema koffie: een moment van rust voor onszelf en de ander zonder afleidingen. Het boek zou glitters op de cover hebben, heel dik worden en het thema zou kunnen zijn: van Wereldse koffieboon tot Turnhoutse tas specialty koffie. Het Belgische woord voor kop of kopje.

 

In het boek zouden we onze vaste gasten belichten en een aantal vragen stellen waaronder:

 1. Wie is je favoriete Barista?
 2. Waar drink je het allerliefste een kop koffie?
 3. Wat voor koffie drink je het liefst?
 4. Filter of Espresso?
 5. Heb je een voorkeur voor een koffieboonsoort?
 6. Heb je een voorkeur voor een koffieregio of land?
 7. Donker of licht gebrand?
 8. Welke muziek hoor jij het liefst bij je kop koffie?
 9. Waar kunnen wij je ‘s nachts voor wakker maken?
 10. Zwart of met melk?
 11. Suiker of geen suiker?
 12. Koekje of chocolade?
 13. Barkruk of zetel?

 

We kunnen natuurlijk al het een en anders loslaten over de gedachten en het gedrag van onze vaste gasten. Net zozeer dat we dat kunnen doen over de reacties van de enthousiaste gasten die voor het eerst onze bar bezoeken. Hartelijk welkom, doe alsof je thuis bent en ontspan! Lees hieronder een voorproefje van de interviews….

 

Vaste gast 1: Ohno

4 Jaar Espressobar Casa N°7 heeft mij laten zien dat de Flat White hier het allerlekkerst is in de provincie Antwerpen. Ik ben vanuit Merksem naar Turnhout verhuisd en dit was 1 van de 2 plekken waar ik me thuis voel. De andere plek is Fietsenmaker Ward hier een klein stukje verderop. De Barista heeft zich gaande de jaren goed weten te ontwikkelen in zijn keuzes voor koffie van de week en heeft de zaak samen met zijn vrouw opgewaardeerd naar een ware belevingswinkel met sigaren, wijnen, gin, rum, whisky etcetera. Dankzij deze zaak heb ik veel liefde en respect voor koffie, thee en cacao opgedaan. Het is dankzij het krijtbord en de wereldkaart in de zaak dat ik mij telkens besef hoe klein wij zijn als mens in een land als België ver weg van de landen waar deze producten vandaan komen. De producten moeten een lange weg afleggen tot ze ons bereiken en daardoor laten zij mij nog meer genieten van elke hap of slok die ik neem. Dankzij de andere gasten en inmiddels vrienden wordt dit besef alleen maar groter. Het is ook dat dankzij de magazines en kranten op tafel interessante gesprekken, ideeën en zelfs bedrijvigheden ontstaan. Het is leuk om markten te bespreken welke continue veranderen en wat we de komende jaren kunnen gaan verwachten!

Wie is je favoriete Barista? Peter

Waar drink je het allerliefste een kop koffie? Casa N°7 en thuis

Wat voor koffie drink je het liefst? Ik ben Mr. Flat White

Filter of Espresso? Espresso

Heb je een voorkeur voor een koffieboonsoort? Geisha

Heb je een voorkeur voor een koffieregio of land? Panama

Donker of licht gebrand? Licht, natuurlijk!

Welke muziek hoor jij het liefst bij je kop koffie? Phil Collins

Waar kunnen wij je ‘s nachts voor wakker maken? Een fiets

Zwart of met melk? Met gestoomde melk, zoals het hoort

Suiker of geen suiker? Bij goede koffie hoort geen suiker

Koekje of chocolade? Koekje met chocolade

Barkruk of zetel? Barkruk

 

Vaste gast 2: Alberto

Alweer 4 jaar dat ik hier kom? Wat vliegt de tijd. Tegenwoordig besef ik mij dat veel beter dan destijds. Ik kan me nog de allereerste ontmoeting met de Barista herinneren, als de dag van gisteren. In die tijd was ik onrustig, had het altijd druk en nam te weinig tijd voor mezelf. In mijn oortje zal altijd een bluetooth headset en ik zat graag in de zetels ver weg. Ook omdat er natuurlijk geen barkrukken zijn met rugleuning, want hier komen en gaan de mensen en nemen maar even de tijd. Tegenwoordig leef ik bewuster, ook dankzij de mensen die ik dagelijks ontmoet in de bar tabak. Het voelt echt niet zo dat de bar alweer 4 jaar open is. Wellicht omdat de zakelijke en dagelijkse ontwikkelingen in deze wereld zo hard gaan. Hoogtepunten in deze tijdsfase? Uiteraard de ontmoetingen met de ambitieuze mensen die hun dromen willen verwezenlijken en waarin ik op een leuke manier een rol mocht spelen. Zeer dankbaar ben ik hiervoor.

 

Wie is je favoriete Barista? Erik, een enthousiaste jongeman met snor die ontzettend menslievend is

Waar drink je het allerliefste een kop koffie? Casa N°7

Wat voor koffie drink je het liefst? Ik begon ooit met een latte, dronk toen een tijdlang een flat white en ben nu weer terug bij de koffie verkeerd (ofwel latte). Soms met een smaakje, maar deze 2 weken heb ik een weddenschap afgesloten met een familielid om geen zoetigheden te drinken. Behalve natuurlijk op mijn verjaardag….

 • Filter of Espresso? Espresso
 • Heb je een voorkeur voor een koffieboonsoort? Als het maar lekkere koffie is, de rest laat ik over aan de barista’s
 • Heb je een voorkeur voor een koffieregio of land? Israël, verbouwen ze daar koffie?
 • Donker of licht gebrand? Ik houd van licht en donker…
 • Welke muziek hoor jij het liefst bij je kop koffie? Een lekkere beat zodat ik goed door kan werken achter de laptop
 • Waar kunnen wij je ‘s nachts voor wakker maken? Een lekkere massage
 • Zwart of met melk? Met gestoomde melk en het liefst veel
 • Suiker of geen suiker? Geen suikers voor mij, ik let op de lijn
 • Koekje of chocolade? Chocolade, maar momenteel geen
 • Barkruk of zetel? Barkruk met rugleuning aub

De volgende keer verrassen wij jullie met nog een aantal interviews en de reacties van nieuwe klanten. Tot ziens bij http://www.casanumber7.be/espressobar-koffiehuis-turnhout/