Kaivin
Image default
Recreation / Food

E liquid kopen

Voor iedereen die van plan is om voor het eerst online een e-liquid te kopen hebben we handige informatie verzameld. Je zou dit kunnen zien als een verkorte handleiding bij het kopen van e-liquids. Het is in elk geval handig voor degenen die overstappen op elektrisch roken en geen idee hebben welke e-liquid voor hen geschikt is.

 

Het nicotinegehalte

Belangrijk is het sowieso om een liquid te kopen met de juiste nicotinegehalte. Het komt erop neer dat e-liquids vanaf 12 – 18 mg nicotine per 10 ml geschikt zijn voor matige tot stevige rokers. Van 6 mg tot 12 mg nicotine per 10 ml zijn geschikt voor lichte tot matige rokers. Alles daaronder is geschikt voor zeer lichte rokers.

 

Zelf je sterkte maken

Natuurlijk is het mogelijk om zelf tot je ideale nicotinegehalte te komen. Mix daarvoor 2 e-liquids met een verschillende nicotinesterkte met elkaar, totdat je uiteindelijk bij een nicotinesterkte komt die het beste bij je rookgedrag past. Soms kan het handig zijn om een nicotinevrije liquid te kopen maar dit is lang niet altijd nodig.

 

Smaak

Er zijn honderden verschillende smaken e-liquids op de markt. Maar het leukste is om je eigen smaakjes te creëren. Mixen is mogelijk tot in de oneindigheid. Sowieso mixen tabakssmaken uitstekend met fruitsmaken.

 

Andere aandachtspunten bij het kopen van e-liquids:

  • Elk flesje en/of het verpakkingsmateriaal moet over een lotnummer beschikken. Met dit nummer is het productieproces te traceren.
  • Naam van leverancier moet aanwezig zijn.
  • Gebruikte stoffen moeten aanwezig zijn (PG en VG, et cetera) .
  • Datum van productie alsmede houdbaarheidsdatum moeten altijd verplicht genoteerd worden.
  • De hoeveelheid nicotine in mg per flesje per ml (nicotinedosis) moet goed zichtbaar genoteerd zijn.
  • Ook moet genoteerd worden het land waar de liquid geproduceerd is.

Voordelig e-liquid kopen? Ga dan naar Damp-e.nl! Kom naar de winkel in Zeist waar je hem gratis kunt uitproberen of bestel hem online via de webshop!