Menu

Eat Palazzo en hoe bepaalde gerechten in Nederland terecht zijn gekomen

June 17, 2019 - Recreation / Food
Eat Palazzo en hoe bepaalde gerechten in Nederland terecht zijn gekomen

De Nederlandse keuken bestaat vandaag te dag uit een heleboel gerechten die hun oorsprong eigenlijk in het buitenland kennen. Vaak wordt het gerecht dermate aangepast aan de Nederlandse smaak dat het nauwelijks meer lijkt op het origineel. In dit artikel bespreken wij hoe deze gerechten precies in Nederland terecht zijn gekomen. Wilt u nou genieten van een groot assortiment aan gerechten uit de wereldkeuken? Dan kunt u terecht bij Eat Palazzo. Op de site kunt u eenvoudig een plaatsje reserveren in het restaurant.

Roti

Eind jaren zeventig werd dit gerecht geïntroduceerd in Nederland. De combinatie van aardappelen, groente en vlees wordt in de Surinaamse keuken een stuk exotischer bereidt als dat wij in Nederland gewend zijn. Dit gerecht gebruikt namelijk meer kruiden en specerijen als dat wij in Nederland gewend zijn. Na de onafhankelijkheidsverklaring van Suriname in het jaar 1975 trokken 40.000 Surinamers naar Nederland toe. Hun land ging namelijk gebukt onder de gevolgen van economische en politieke problemen. Het gerecht dat van oorsprong Hindoestaans is werd in deze tijd door de Surinamers meegebracht naar Nederland. De roti zelf is eigenlijk alleen de broodsoort die is gevormd als pannenkoek.

Taco’s

In 1976 had een Amerikaanse toerist besloten dat hij langer wilde verblijven in Amsterdam. Dat is allemaal leuk, maar er moet wel brood op de plank gebracht worden. De immigrant opent een Mexicaans restaurant in de stad en laat de Nederlanders kennismaken met die van origine Mexicaanse gerecht. Het gerecht bestaat uit een dichtgevouwen pannenkoek dat wordt gevuld met vlees, groenten en salsa. De Taco was toen der tijd nog zacht en vers terwijl wij tegenwoordig vaker de chips achtige schelpen zien. Dit is volgens de Mexicanen te wijten aan de commercialisering van de taco’s. De Mexicanen zijn van mening dat dit het gerecht niet ten goede is gekomen.