Kaivin
Image default
Recreation / Food

Hoe kun je maaltijdboxen vergelijken en de beste koop scoren

De maaltijdbox heeft zich al een tijdje gevestigd in ons koude kikkerlandje Nederland – steeds meer mensen hebben al een ervaring met een zogeheten food box. Er is een grote kans dat de naam HelloFresh, Mathijs Maaltijdbox of Marley Spoon je bekend in de oren klinken, maar dit artikel zal je een kijkje doen nemen in het volledige landschap van de maaltijdbox. Daarnaast geven we tips hoe maaltijdboxen te vergelijken.

Alle merken maaltijdboxen op een rijtje

Wanneer je de (grote) merken maaltijdboxen op een rijtje zet dan kom je op het volgende rijtje:

  • HelloFresh
  • Mathijs Maaltijdbox
  • Marley Spoon
  • Albert Heijn

 Je kent deze food boxen omdat er grote, landelijke televisie en radio campages zijn om de merkbekendheid te verhogen – waarschijnlijk is dit goed gelukt! De boxen die je waarschijnlijk nog niet kent zijn doen zeker niet onder de grote maaltijdboxen en daarom is het handig dat je deze ook kent – want je wilt natuurlijk niet de verkeerde maaltijdbox nemen zodra het zover is. En sterker nog: er zijn sommige maaltijdboxen die volgens mij een ‘betere’ maaltijdbox hebben dan de grote, bekende boxen. 

De maaltijdboxen die je graag beter wilt leren kennen zijn

  • Ekomenu
  • Streekbox
  • Beebox (Willem & Drees)
  • BeterBio
  • Chef Ali
  • De Krat

 Daarnaast zijn er nog vele lokale boxen die geen landelijke bezorging aanbieden – hier gaan we in dit artikel niet op in, omdat dit het maaltijdbox landschap alleen nog maar breder trekt en daarmee ingewikkelder wordt om uit te leggen.

Hoe je het beste food boxen kunt vergelijken?

Zoals ik al eerder noemde zijn de min of meer onbekende maaltijdboxen ook flink aan de weg aan het timmeren en zijn er volgens mij zelfs boxen die op sommige punten zelfs beter zijn. Voordat ik hier op inga zal ik uitleggen hoe je het beste maaltijdboxen kunt vergelijken – dit maakt het makkelijker om de voordelen van de boxen te vergelijken.

Wanneer je een maaltijdbox gaat vergelijken zul je de volgende elementen moeten vergelijken:

Dieetwensen

Elk merk maaltijdbox heeft weer z’n eigen soorten maaltijdboxen – vaak zijn ze afgestemd op de dieetwens van mensen. Zo zijn er vegetarische maaltijdboxen en boxen waar ook vlees of vis bij wordt geleverd. Sommige food boxen gaan verder en leveren zelfs: glutenvrije boxen of koolhydraatarme boxen.

(Flexibele) bezorgservice

Een grote USP van sommige aanbieders van maaltijdboxen is een flexibele bezorgservice. Dit houdt in dat je zelf de keuzevrijheid hebt om te kiezen voor een bezorgmoment. Bij sommige maaltijdbox aanbieders kun je kiezen uit wel 5 bezorgdagen per week terwijl er ook aanbieders zijn die enkel leveren op 1 specifieke dag per week.

Zelf maaltijdbox samenstellen

Als kers op de taart kun je bij sommige aanbieders van maaltijdboxen nu ook elke week zelf je food box samenstellen. Dit kan bijvoorbeeld bij HelloFresh en Marley Spoon.

Dit zijn de 3 punten waarop je een maaltijdbox moet vergelijken om de beste box te scoren – veel succes en geniet van je box!

 

 

 

http://www.freshboxplaza.nl/maaltijdbox/