Kaivin
Image default
Recreation / Food

Insteekthermometer

Om te kunnen voldoen aan de hygiënecode is een insteekthermometer nodig om de temperatuur te monitoren, te registreren en te bewaken. De richtlijnen van o.a. HACCP verplichten ondernemers die werken met levensmiddelen te beschikken over een sluitende temperatuurregistratie. Door tijdens het proces voor het verplichte “meten en registreren” gebruik te maken van een insteekthermometer worden de temperaturen uiterst nauwkeurig bijgehouden. Behalve dat u veel geld en eventueel een boete van een onafhankelijke keuringsinstantie voorkomt, bespaart u veel tijd die u als ondernemer graag investeert in hetgeen wat u graag doet.

HACCP insteekthermometer

De Europese Hygiëneverordening verplicht ondernemers te werken volgens de voedselveiligheidsplan die opgesteld dient te worden volgens de 7 basisprincipes van HACCP. De basisprincipes beschrijven het proces van inkoop, ontvangst, productie, opslag, verkoop en transport. Temperatuurbeheersing is hiervan een essentieel onderdeel. Daarom is het noodzakelijk gebruik te maken van een nauwkeurig insteekthermometer

De 4 CCP’s voor temperatuurbeheersing zijn:

  • Monitoren en bewaken van opslag- en presentatietemperatuur
  • Productverhitting (<75°C)
  • Afkoelproces van producten (Binnen 5 uur minimaal afkoelen tot 7°C of kouder)
  • Maximaal een pH waarden van 4.2 om de houdbaarheid van het product te kunnen verlengen

Om als ondernemer veilig voedsel te produceren en de voedelveiligheid te kunnen waarborgen is voor het bereiden, in- en terugkoelen, bewaren, transporteren en distribueren een nauwkeurige insteekthermometer nodig. Met een insteekthermometer kunt u beschikken over een sluitende registratie. Waarmee u voldoet aan de richtlijnen van uw hygiënecode en daarmee automatisch aan de richtlijnen van HACCP. Bij controles van bijvoorbeeld het NVWA zult u niet voor verassingen komen te staan en kunt u aantonen dat u aan de gestelde eisen voldoet.

Ebro insteekthermometer

Wilt u een betrouwbare en gedegen oplossing voor uw handmatige temperatuurregistraties dan kiest u voor de insteekthermomet van Ebro. Bent u een professional kiest u voor de Ebro TFX410 insteekthermometer. De mate van nauwkeurigheid, het grote meetbereik en de hittebestendigheid van zowel de voelerkabel en het handvat maken het mogelijk om de insteekthermometer in te zetten in de grootkeuken.

Zoekt u een oplossing waarmee u meerdere temperatuurmetingen uit kunt voeren? Dan is de TLC730 insteekthermometer met dubbele functie uiterst geschikt. Met de aanwijslaser kunt u snelle, destructieve metingen uitvoeren bij ingangscontroles. Met de insteekvoeler is het mogelijk temperatuurmetingen uit te voeren voor het bereiden, in- en terugkoelen en bewaren van maaltijden.

De thermometers van Ebro zijn allen gekalibreerd en voldoen aan de richtlijnen van HACCP. Door het meetinstrument jaarlijks te laten kalibreren zorgt u er voor dat het meetinstrument altijd nauwkeurig blijft meten. Daarmee waarborgt u de veiligheid van uw producten.