Kaivin
Image default
Recreation / Food

Superfoods zorgen voor een gezonde schoolstart

Superfoods zijn gezond. Zeker voor onze schoolgaande kinderen en studenten. Tijdens het nieuwe schooljaar wordt er van hen weer veel verwacht. Geconcentreerd opletten, toetsen en het gure herfst- en winterweer trotseren. Ziektekiemen loeren dan achter iedere hoek. Superfoods zorgen voor een sterker immuunsysteem versterken en een hogere natuurlijke weerstand. Zo verklein je hun risico op verkouden, griep en bronchitis. Maar welke superfoods zijn nu het best voor onze kinderen en studenten geschikt? 

Superfoods voor kinderen 

Superfoods zijn gezond. Ze stimuleren en onze gezondheid en geven ons extra energie. Zeker in tijden waarin onze weerstand het zwaar te verduren krijgt. Ze zijn er niet alleen voor volwassenen maar even goed voor kinderen. 

Wat zijn superfoods? 

Superfoods zijn vooral rijk aan alle gezonde voedingsstoffen. Naast vitaminen, mineralen, sterke antioxidanten en voedingsvezels gaat het ook om hoogwaardige eiwitten, enzymen, gezonde vetten, vetzuren en aminozuren. Superfoods zijn caloriearm en hebben een hoge voedingswaarde. Ze zijn vrij van alle kleur- , geur- , smaak- en bewaarstoffen. 

Superfoods die kinderen echt nodig hebben 

Kies steeds superfoods van biologische oorsprong dan ben je zeker van hun afkomst. Superfoods voor kinderen zijn vooral: 

  • Verse groenten en vooral alle groene bladgroenten zoals: spinazie, andijvie, sla, broccoli, alle groene koolsoorten, spruitjes, tuin- en waterkers. Groenten eet je onbeperkt. Minimaal 500 gram per dag, ook kinderen.
  • Peulvruchten: zoals erwten en bonen, groentekiemen, kapucijner, maïs, linzen en kikkererwten. Ze zijn vooral rijk aan eiwitten, sterke antioxidanten, voedingsvezels, magnesium en trage (gezonde) koolhydraten
  • Pure chocolade: met minstens 75 procent ruwe cacao.
  • Vers fruit: eet je niet onbeperkt zoals groenten. Drie verschillende stukken fruit per dag is het maximum vanwege de aanwezigheid van fruitsuiker. Geef de voorkeur aan alle citrusvruchten, aan appelen, mango’s, granaatappels, avocado’s, blauwe bessen, bramen, frambozen en aardbeien
  • Onbewerkte noten: en vooral hazelnoten, walnoten, pecanoten en amandelen
  • Vette vis: vooral wilde zalm, paling, tonijn, schol, schelvis, heilbot, tarbot, dorade, makreel, sardienen, sprot, haring en ansjovis barsten van de gezonde vis vetzuren. Die verbeteren onze concentratie
  • Onbewerkte zaden en pitten

Wil je ook voorkomen dat je kinderen hun schoolstart missen? Geef ze dan dagelijks hun portie superfoods. Die vind je in je vertrouwde supermarkt. Al hun leuke aanbiedingen vind je in hun wekelijkse winkelfolder.

https://www.folderbode.be/nl