Kaivin
Image default
Recreation / Food

Verschillende soorten printers

Het gewone printen is tegenwoordig maar saai. Zo zijn 3D printers tegenwoordig te vinden in verschillende bibliotheken, universiteiten, maar vooral ook op sommige middelbare scholen. Het 3D-printen, ook wel bekend onder de namen Rapid Manufacturing, Rapid Prototyping of Additive Manufacturing, begint dus steeds populairder te worden. Je zou het printen kunnen zien als een soort productietechniek, waarbij een bestand dat je digitaal hebt gemaakt om wordt gezet naar een tastbaar object naar keuze. Dit object zal door de 3D printer laagje voor laagje worden opgebouwd, en is mogelijk in verschillende kleuren en groottes. Je kunt printen wat je wilt: een actiefiguur, een beker, een sieraad of zelfs een auto onderdeel. De 3D printer kan daarnaast ook nog eens worden gevuld met verschillende soorten materialen, waardoor je zeker weet dat je krijgt wat je wilt.

Naast het 3D printen zijn ook andere vormen van printen nodig. Zo bestaan er bijvoorbeeld speciale printers die een barcode printen, om deze vervolgens op een product te kunnen plakken. Een barcode kan worden gezien als een opeenvolging van verschillende lijntjes, die in zijn geheel een code representeren. Afhankelijk van het coderingssysteem dat je gebruikt kan deze bestaan uit enkel cijfers, maar eventueel ook uit een combinatie van letters, cijfers en zelfs leestekens. Je kunt als consument zeer weinig met deze tekens, omdat je veel van de informatie niet kunt zien met het blote oog. Hier heb je een speciale bar scanner voor nodig.

Het coderen van verpakkingen is tegenwoordig ook veel noodzakelijker dan het was. Het is nu niet alleen maar door de wet verplicht, maar ook wat betreft zaken als productherkenning en traceerbaarheid komt de barcode goed uit.Een codeer printer kan dan ook zorgen voor de bedrukking die verschillende barcodes, logo’s en ook track en trace informatie. Dat is dan ook essentieel op het moment dat je zelf een bedrijf wilt gaan beginnen en barcodes nodig gaat hebben.

http://www.kba-metronic.com/nl